Kiftatuk

Knodd med ring, små knoddar i trä med en rörlig ring. De kommer bara ur mina händer under en fjärdedel av året, mellan vårdagjämning och Sommarsolståndet.

Cincopa WordPress plugin

Jag kallar dem gärna även för “tuk” eller för “tukar” Varje tuk är unik utifrån ämnets egenskaper och hur stor bit som jag har delat grenen i innan. De görs alla av en oklyvd gren. Så de är ofta runda till formen.  Varje Kiftatuk är unik och har sina egna karaktärsdrag.

Bilderna skiftar i kvalitet för de är från flera år tillbaka. De visar hur tukarna ser ut i alla fall.

Träna fokus med en kiftatuk
Detta görs genom att hålla en Kiftatuk med båda händerna. En hand håller ringen och den andra mitten delen, sedan rörs mittendelen i en cirkel inne i ringen utan att den vidrör ringen. Inte runt sin egen axel utan in en cirkelrörelse. Med lite övning kan du göra detta mer eller mindre när som helst under samtal eller andra aktiviteter då du inte behöver händerna till något.

Detta leder till att träna fokus och känna igen meditativt tillstånd samt energiflöde i armar och händer.

Kiftatuk är även en symbol och mental träning i växlingen mellan “punkt” och “krets” Det vill säga växlingen mellan individ och sammanhanget. Hur individen förhåller sig till sig själv och till det sammanhang som hen befinner sig i.

Maude Wirström med sin Kiftatuk

Tack Per, för min fina Kiftatuk!
Att sitta och vrida på den, varva ner, gå in i en slags trance, meditativt tillstånd är så helande. Det är så häftigt för det bildas liksom en energibubbla kring händerna när jag vrider på den, en stark energi. Min kiftatuk är liten och nätt i handen. Skön att hålla i. Det märks att du har lagt in din själ i arbetet. De här borde fler få ta del av och använda!!
Ett perfekt mindfulness verktyg. 🙂

Maude Wirström, spirituell och kanaliserande konstnär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *